Werkwijze

Eerst raak je zwanger!
Pas dan neem je, als je daar behoefte aan hebt, contact op met mij.

Tijdens een intakegesprek gaan we uitgebreid na of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Simpel gezegd, het moet klikken.

In een vervolggesprek neem ik uitgebreid de tijd om j(ulli)e wensen te bespreken. Al deze wensen vormen de basis voor een geboorteplan, een lijst waar ik en andere betrokkenen tijdens en na de bevalling rekening mee kunnen houden.

Zolang je nog niet je uitgerekende datum hebt bereikt, maken we nog een of twee afspraken. Zo leren we elkaar beter kennen en bespreken we steeds meer zaken die je straks te wachten staan. Naarmate de zwangerschap vordert, neemt onze hoeveelheid e-mailtjes, telefoontjes en sms’jes vanzelf toe. Gewoon om te horen hoe het met je gaat.

Als je bevalling is begonnen, kom ik naar je toe. Of dat nou overdag of middenin de nacht is. Thuis, in een kraamkliniek of in het ziekenhuis. Ik kan je helpen bij het ademhalen, andere houdingen opperen, je partner ontlasten of juist handvatten aanreiken, de moed erin houden, rust bewaren, uitleg geven, en nog veel meer. Ik blijf gedurende de hele bevalling bij je, ongeacht hoe lang je bevalling duurt! Tussendoor zal de verloskundige of de gynaecoloog jou ook in de gaten blijven houden. Zo werken wij allemaal samen aan een zo prettig mogelijke bevalling voor jou.

Na de bevalling volgt een nabespreking. Het is goed over de bevalling te praten met iemand die erbij was. Met een geboorteverslag laat ik jullie dan achter. Een nieuw begin.

werkwijze