Tarieven

Hoewel de doula haar nut inmiddels onomstotelijk heeft bewezen, wordt zij helaas nog niet standaard vergoed door zorgverzekeraars. In 2007 heb ik de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s mede opgericht, teneinde deze vergoeding te realiseren. Tot dan adviseren wij al onze cliënten rekeningen toch in te dienen bij hun verzekeringsmaatschappij. Dit zal ertoe bijdragen dat de doula uiteindelijk standaard wordt vergoed.

Intakegesprek
Voorwaarde voor een goede doula-begeleiding is dat het gewoon moet klikken, van beide kanten. Een intakegesprek is daarom heel erg belangrijk.
Kosten: geen

Prepartum doula-begeleiding
Afhankelijk van wanneer onze paden elkaar kruisen, ontmoeten we elkaar minimaal twee keer tijdens de zwangerschap. Tijdens deze gesprekken gaan we uitgebreid in op eventuele wensen en angsten en werken we toe naar een persoonlijk geboorteplan.
Kosten: € 200,-

Doula-begeleiding tijdens de bevalling
Om er zeker van te zijn dat ik bij je bevalling aanwezig kan zijn, sta ik maximaal vier weken voor je op wacht (twee weken voor je uitgerekende datum tot uiterlijk twee weken daarna). Zodra je me denkt nodig te hebben, roep je me op. Dit kan al vanaf de eerste wee, maar misschien ook pas nadat je een tijdje zelf hebt ‘gerommeld’. Hoe dan ook, ik ben er voor je, zowel overdag als ’s nachts. En ik blijf bij je, ongeacht hoe lang de bevalling duurt!

Tijdens de bevalling masseer ik, moedig ik aan, informeer ik, stel ik gerust, en opper ik ideeën om de bevalling zo fijn mogelijk te laten verlopen. Ik maak foto’s van de mooie momenten die er tijdens iedere bevalling zijn.

Ik blijf totdat je kindje is geboren, en ga liefst pas weg nadat ik het lekker bij je heb zien drinken.

Eenmaal thuis ga ik natuurlijk eerst wat slapen. Maar meteen daarna verwerk ik alle indrukken in een geboorteverslag, compleet met de foto’s die ik tijdens de bevalling heb gemaakt. Dit verslag krijg je van mij als ik, nog tijdens de kraamweek, weer bij je langs kom om je kind te bewonderen en de bevalling uitgebreid na te bespreken.
Kosten: € 500,-

HypnoBirthing®
Een cursus bestaat uit 5 lessen van 2½ uur (of 4 lessen van 3 uur) en is bedoeld voor de (aanstaande) moeder en haar (geboorte)partner. Ik geef privécursussen aan huis of groepscursussen in Utrecht of in Breukelen. Neem contact op, liefst per mail, voor de eerstvolgende data!
Kosten:€ 495,- voor privécursus, exclusief reiskosten
€ 295,- voor groepscursus (€ 95,- voor doulacliënten)

Ondersteuning bij het geven van borstvoeding
Als contactpersoon van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk ben ik beschikbaar om al je vragen over borstvoeding te beantwoorden. Ik heb liever dat je me belt als je een vraag hebt, dan dat je wacht tot je een probleem hebt. Bellen dus!
Kosten: geen


Intakegesprek

gratis
Prepartum doula-begeleiding + geboorteplan € 200,-
Doulabegeleiding tijdens bevalling + geboorteverslag + nagesprek         € 500,-
HypnoBirthing® privécursus € 495,-
HypnoBirthing® groepscursus
(€ 95,- voor doulacliënten)
€ 295,-
Borstvoedingsondersteuning  gratis
 
Iedere vrouw die graag een doula bij haar bevalling wil, heeft daar wat mij betreft recht op. Als geld (momenteel) een probleem is, nodig ik je nog steeds uit contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek