HypnoBirthing ®

Vrouwen kunnen bevallen! Het lichaam van de vrouw is geschapen om zwanger te worden, een kind te dragen en te baren. Dat zie je bij dieren, en zo is het ook bij mensjes.
Pijn hoort niet onlosmakelijk bij bevallen.

Pijn hoort vooral onlosmakelijk bij spanning. Spanning in het hoofd en spanning in het lichaam. Vrouwen die zich kunnen blijven ontspannen tijdens de bevalling, bevallen daarom beter!

HypnoBirthing® leert je die ontspanning aan. Tijdens vijf lessen van 2½ uur (of 4 lessen van 3 uur) leren vrouwen en hun (geboorte)partner hoe ze die diepe ontspanning kunnen oproepen op ieder gewenst moment. Daarnaast krijgen (aanstaande) ouders heel veel informatie over wat hen staat te wachten. Hierdoor zie ik dat koppels ineens toe leven naar de bevalling (in plaats van ertegenop te zien).

Steeds meer verloskundigen raden hun cliënten een cursus HypnoBirthing® aan. Het effect is immers zichtbaar.

Ik geef privécursussen aan huis, of groepscursussen in Breukelen of in Utrecht. Het programma bevat een  combinatie van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie en werkt gegarandeerd een leven lang door. Wat wordt de wereld toch mooi met al die ontspannen ouders en hun ontspannen kindjes!

Neem vrijblijvend contact op voor de eerstvolgende data!