Geboorteplan

“Hoe zal het gaan, die bevalling?” is een vraag die iedere zwangere zich geregeld stelt.

Een zwangerschap laat zich nog enigszins plannen: je spreekt met je werkgever af wanneer je verlof ingaat, je zorgt ervoor dat je huis is ingericht op de komst van een nieuw gezinslid, enzovoort.

Een bevalling daarentegen laat zich minder gemakkelijk plannen. Je weet niet van te voren wanneer het zal beginnen en het kan heel anders lopen dan je je had voorgesteld.

Toch heeft het wel degelijk zin vooraf goed na te denken over je bevalling. Wat zou je wel willen en wat juist niet? Een doula kan je hierbij goed helpen.

Het is nuttig de ideeën die je hebt over de bevalling te bespreken met de mensen die je op dat moment zullen bijstaan. Het helpt je te bepalen wat je het belangrijkst vindt en dat alleen al geeft rust.

Tijdens twee tot drie doula-gesprekken of tijdens een cursus HypnoBirthing ® help ik je je wensen en angsten in kaart te brengen. Dit wensenlijstje is de basis voor je eigen persoonlijke geboorteplan, een document dat je nog tijdens de zwangerschap met je verloskundige of gynaecoloog bespreekt.

Tijdens de bevalling kan iedereen hier rekening mee houden en ervoor zorgen dat jij zo dicht mogelijk bij je wensenlijstje te blijft.