Benita Verheem

Ik ben Benita Verheem, verliefd-getrouwd en moeder van vier lievelingskinderen. Onze kinderen zijn alle vier thuis geboren. Ik heb zelf mogen ervaren hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in jezelf, in je kind en in het geboorteproces. Het is fijn om goed te worden ondersteund tijdens het proces van bevallen, of beter gezegd het proces van loslaten. Dat kan alleen als je je veilig waant, als je begrijpt wat er gaat gebeuren en vooral als je wordt gehoord!

Sinds 2002 werk ik als contactpersoon voor de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, waardoor ik ouders zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling ontmoet. Hun bevallingservaringen deden mij beseffen dat er behoefte is aan meer geborgenheid, ondersteuning en aandacht rond deze bijzondere gebeurtenis in het leven.

Sinds 2007 ben ik doula. Eigenlijk was ik het al, nog voor ik de opleiding in 2006 volgde. Inlevingsvermogen, humor en kalmte zijn immers geen eigenschappen die men aan kan leren.

Sinds 2011 geef ik de zwangerschapscursus HypnoBirthing®. Als doula kan ik iedere keer een koppel beloven dat de geboorte een ervaring zal worden waar ze met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Als Certified HypnoBirthing Practitioner zie ik datzelfde vertrouwen groeien bij hele groepen (aanstaande) ouders tegelijkertijd. Zo mooi om aan bij te mogen dragen!
Toen ik piekerde over een logo voor mijn doulapraktijk zei onze oudste dochter: “Je moet gewoon iets met borsten en een buik verzinnen, mam”, waarop ze prompt het winnende logo ontwierp. Alle tekeningen op deze website zijn trouwens gemaakt door onze dochters toen ze 7, 8, 12 en 14 jaar oud waren.
Naast doula en VBN-contactpersoon ben ik hypnotherapeut, een beroep dat zich goed laat combineren met de (vaak onmogelijke!) tijden waarop bevallingen zich doorgaans aankondigen.

Benita